Antiinflammatorisk Salat med Granatæble

En antiinflammatorisk salat, der kan det hele – den mætter, den smager godt og den er fyldt med antiinflammatoriske ingredienser. Og så er den desuden ret nem at lave. Opskriften er til 3-4 personer, men den smager også fantastisk som madpakke dagen efter.

DU SKAL BRUGE

1 dl kogt tricolor quinoa

1 dl kogt perlebyg

1 dl kogt perlerug

3 spsk olivenolie

2 spsk æblecidereddike

1 citron (saften)

1 rødløg

1 håndfuld persille

salt og peber

100 gram babyspinat

1 rød snackpeber

3 forårsløg

et bundt radiser

150 gram feta i blok

kernerne fra et halvt granatæble

 

 

FREMGANGSMÅDE

Kog quinoa, perlebyg og perlerug efter anvisningen på pakken og lad det afkøle. I en stor skål blandes olivenolie, æblecidereddike og citronsaft sammen med fint hakket rødløg og persille, samt salt og peber. Tilsæt quinoa, perlebyg, perlerug og rør rundt – lad det gerne trække i nogle minutter. Tilsæt skyllet spinat, peberfrugt i tern, hakket forårsløg, radiser skåret i fine halve skiver, smuldret feta, samt granatæblekernerne.

 

Salaten er nu klar til servering! Spis den som den er, eller server den som her med rejer stegt i hvidløg og olivenolie, eller alternativt et stykke laks. Så har du et virkelig godt antiinflammatorisk måltid foran dig, hvor man kun kan skule en smule til fetaosten. Men salaten fungerer nu også godt både til et stykke kylling eller oksekød.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *