Frisk Grøn Salat med Spidskål og Broccoli

En lækker grøn salat, der smager dejlig frisk – og så er den også nem og hurtig at lave. Selvom der er både spidskål og broccoli i, og den dermed ligger højt på sundhedsbarometeret, er den det absolut ikke kedelig. Det er en absolut favorit herhjemme lige for tiden. Opskriften er til 2 personer. 

Frisk Grøn Salat

1/2 spidskål

1/2 broccoli

1/2 agurk

125 gram sugar snaps

3 forårsløg

60 gram tørrede tranebær

2 spsk olivenolie

3 spsk citronsaft

 

Bland olivenolie og citronsaft i skålen. Snit spiskålen fint og lad den gerne trække lidt i olien og citronsaften. Hak broccolien fint. Snit også agurk, sugar snaps og forårsløg og tilføj det hele sammen med tranebærerne og bland det hele sammen – og salaten er klar til servering.

 

Tip: Medtag gerne noget af stilken fra broccolien – det er her nogle af de gode sager er, og samtidig mindsker vi madspild. Det betyder ingenting for spiseoplevelsen, når det skæres i mindre stykker. 

 

Fresh Green Salad with Conehead Cabbage and Broccoli  

A delicious green salad with a great fresh taste – and it’s quick and easy to make. Even though it’s with both Conehead Cabbage and Broccoli and therefore is very good for your health, it’s the opposite of boring. It’s an absolute favorite of mine. The recipe is for two persons. 

 

Fresh Green Salad

1/2 conehead cabbage

1/2 broccoli

1/2 cucumber

125 grams sugar snaps

3 spring onions

60 grams dried cranberries

2 tablespoons olive oil

3 tablespoons lemon juice

 

Mix the olive oil with the lemon juice in the bowl you are gonna use for the salad. Finely cut the cabbage and mix it with the lemon juice and the olive oil and let it set for a couple of minutes. Finely chop the broccoli and cut the cucumber, sugar snaps and spring onions and ad to the bowl with the dried cranberries. Mix it all together – and the salad is ready to eat.  

 

Tip: Also use some of the broccoli stem – it contains some of the good stuff plus we minimize food waste. It doesn’t ruin the eating experience when it’s finely chopped.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *